page_banner1

Вести

Strategic Partnership Centerm и Kaspersky Forge, го претставија најсовременото безбедносно решение

Врвните директори на Kaspersky, глобален лидер во мрежна безбедност и решенија за дигитална приватност, тргнаа во значајна посета на седиштето на Centerm.Оваа делегација од висок профил ги вклучуваше извршниот директор на Kaspersky, Јуџин Касперски, потпретседател за идни технологии, Андреј Духвалов, генерален директор за Голема Кина, Алвин Ченг и шефот на деловната единица KasperskyOS, Андреј Суворов.Нивната посета беше обележана со состаноци со претседателот на Centerm, Женг Хонг, потпретседателот Хуанг Џианкинг, заменик-генерален директор на Бизнис дивизијата за интелигентни терминали, Џанг Денгфенг, заменик генерален директор Ванг Чанџионг, директор на Одделот за меѓународен бизнис, Женг Ксу и други клучни лидери на компании.

Лидери од Centerm и Kaspersky

Лидери од Centerm и Kaspersky

Посетата даде единствена можност за тимот на Kaspersky да ги обиколи најсовремените објекти на Centerm, вклучувајќи ја паметната изложбена сала, иновативната фабрика за паметни телефони и најсовремената лабораторија на центарот за истражување и развој.Оваа турнеја беше дизајнирана да обезбеди сеопфатен увид во достигнувањата на Centerm во областа на развојот на паметната индустрија, откритијата во клучните основни технологии и најновите паметни решенија.

За време на турнејата, делегацијата на Kaspersky одблиску ја разгледа автоматизираната производствена работилница на Centerm, каде што беа сведоци на производствениот процес на Thin Client на Centerm, стекнувајќи ги цените на методите на слабо производство и силните способности што го поттикнуваат паметното производство.Посетата, исто така, им овозможи од прва рака да ја искусат ефикасноста и управувањето со паметната фабрика на Centerm.

Јуџин Касперски, извршен директор на Kaspersky, беше особено импресиониран од достигнувањата на Centerm во областа на паметното производство и неговите иновативни достигнувања.

Тимот на Kaspersky ги посети изложбениот салон и фабриката на Centerm

Тимот на Kaspersky го посети ЦвнесетеГоспоѓица изложбен салон и фабрика

По обиколката на објектот, Centerm и Kaspersky свикаа состанок за стратешка соработка.Дискусиите за време на овој состанок се осврнаа на различни аспекти од нивната соработка, вклучувајќи стратешка соработка, лансирање на производи, проширување на пазарот и апликации во индустријата.Потоа следеше значајна церемонија на потпишување на договорот за стратешка соработка и прес-конференција.Значајни личности на прес-конференцијата ги вклучија претседателот на Centerm, Женг Хонг, потпретседателот Хуанг Џианкинг, извршен директор на Kaspersky, Јуџин Касперски, потпретседател за идни технологии, Андреј Духвалов и генералниот директор на Голема Кина, Алвин Ченг.

Состанок за стратешка соработка помеѓу Centerm и Kaspersky

Состанок за стратешка соработка помеѓу Centerm и Kaspersky

За време на овој настан, официјалното потпишување на „Договорот за стратешка соработка на Центар и Касперски“ беше значајна пресвртница, формализирајќи го нивното стратешко партнерство.Дополнително, го означи глобалното лансирање на пионерското безбедно решение за далечинска работна станица Kaspersky.Ова револуционерно решение е прилагодено за да ги исполни разновидните и високо-сигурни безбедносни барања на индустриските клиенти, зајакнувајќи ја нивната безбедносна положба со интелигентен и проактивен безбедносен систем.

Церемонија на потпишување 1

Церемонија на потпишување 2

Церемонија на потпишување

Безбедното решение за далечинска работна станица развиено од Centerm и Kaspersky моментално е на пилот тестирање во Малезија, Швајцарија и Дубаи.Во 2024 година, Centerm и Kaspersky ќе го шират ова решение на глобално ниво, задоволувајќи широк спектар на индустрии, вклучувајќи финансии, комуникации, производство, здравство, образование, енергија и малопродажба.

Прес-конференцијата го привлече вниманието на бројни реномирани медиуми, меѓу кои и CCTV, China News Service, Global Times и Guangming Online.За време на сесијата за прашања и одговори со новинарите, претседателот на Centrem Женг Хонг, заменик генералниот директор за интелигентни терминали Џанг Денгфенг, извршниот директор на Kaspersky Јуџин Касперски и шефот на деловната единица KasperskyOS Андреј Суворов дадоа увид за стратешкото позиционирање, проширувањето на пазарот, предностите на решенијата и техничката соработка.

Прес конференција

Прес конференција

Во своите забелешки, Женг Хонг, претседател на Centerm, истакна дека стратешката соработка помеѓу Centerm и Kaspersky означува клучен момент за двата ентитета.Ова партнерство не само што ја подобрува оптимизацијата и унапредувањето на нивните производи, туку и обезбедува сеопфатни решенија за глобалната клиентела.Тој го истакна огромниот пазарен потенцијал на безбедното решение за далечинска работна станица на Kaspersky и ја изрази посветеноста за промовирање на неговото широко усвојување во различни индустрии.

Јуџин Касперски, извршен директор на Kaspersky, го пофали безбедносното решение за далечинска работна станица на Kaspersky како глобално ексклузивно, кое ги комбинира софтверските и хардверските технологии за да се истакне во безбедноста.Интеграцијата на Kaspersky OS во тенки клиенти обезбедува својствен мрежен имунитет на ниво на оперативен систем, ефикасно спречувајќи ги повеќето мрежни напади.

Главните предности на ова решение вклучуваат:

Заштита на системот и безбедноста на имунитетот: Тенкиот клиент на Centerm, напојуван од Kaspersky OS, ја осигурува безбедноста на инфраструктурата на далечинската работна површина против повеќето мрежни напади.

Контрола на трошоците и едноставност: Распоредувањето и одржувањето на инфраструктурата на Kaspersky Thin Client се економични и едноставни, особено за клиентите запознаени со платформата на Kaspersky Security Center.
Централизирано управување и флексибилност: Конзолата Kaspersky Security Center овозможува централизирано следење и управување со тенки клиенти, поддржувајќи ја администрацијата на бројни јазли, со автоматска регистрација и конфигурација за нови уреди.
Лесна миграција и автоматско ажурирање: Безбедносното следење преку Kaspersky Security Center ги рационализира транзициите од традиционалните работни станици до тенки клиенти, автоматизирајќи ги ажурирањата за сите тенки клиенти преку централизирано распоредување.
Безбедност и квалитет: Тенкиот клиент на Centerm, компактен модел, е независно дизајниран, развиен и произведен, обезбедувајќи безбеден и стабилен синџир на снабдување.Може да се пофали со процесори со високи перформанси, робусни способности за пресметување и прикажување и одлични перформанси за локална обработка за да се задоволат барањата на индустријата.

Прес конференција 1

Centerm и Kaspersky, преку нивното стратешко партнерство и иновативно решение, отворија нови хоризонти во светот на сајбер безбедноста и паметното производство.Оваа соработка не е само доказ за нивната техничка експертиза, туку ја одразува и нивната посветеност и посветеност на заеднички успех.

Во иднина, Centerm и Kaspersky ќе продолжат да истражуваат нови можности во индустријата, искористувајќи ги нивните колективни сили за да го прошират своето присуство на глобалниот пазар и да постигнат заеднички успех.


Време на објавување: Октомври-30-2023 година

Оставете ја вашата порака